Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baconlindad kalkonfilé med örter och grönsaksbulgur

Annons

För 4 personer
40 minuter
600-700 g kalkonfilé
1 paket bacon
3-4 persiljekvistar
10 kvistar färsk timjan
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
3 dl fullkornsbulgur
1 tärning grönsaksbuljong
1 röd paprika
1 grön paprika
2-3 persiljekvistar
blandade blad och salladsgrönsaker som tomat, gurka och rädisor
Gör så här:
1. Linda in kalkonfiléerna i bacon och placera dem mitt på kraftig aluminiumfolie. Strö över hackad persilja och timjan. Salta snålt och peppra som vanligt. Avsluta med några droppar olja och packa in ordentligt i folien.
2. Lägg paketet med kalkonfiléerna över glöd i 20 minuter och lägg på lock om det finns på grillen. Lyft paketet av grillen och låt det dra i 5 minuter innan det öppnas och köttet skivas upp.
3. Servera med fullkornsbulgur som kokats i grönsaksbuljong. Skär ner paprika i bitar som stekts hastigt i olja. Blanda med bulgur i pannan och avsluta med hackad persilja. En god sallad smakar alltid gott till.

Mer läsning

Annons