Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baconlindad oxfilé, ädelost och tomat- och madeirasås

Annons

För 4 personer

4 bitar oxfilé, ca 160 g var

75 g ädelost

4 skivor bacon

2 msk grillolja

svartpeppar

Till såsen:

1 dl madeiravin

2 dl vatten

2 msk konc. tomatpuré

1 msk konc. kalvfond

1 tsk soja

1 1/2 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

10 potatisar, fast sort

1 liten chili

2 msk rapsolja

blandade blad

1. Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Ringla över rapsolja och krydda med finhackad chili samt salt. Rosta klyftorna i 200 graders ugn cirka 15 minuter.

2. Koka upp madeira, vatten, tomatpuré och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Färga med soja och smaka av med salt och peppar.

3. Skär en ficka i sidan på varje köttbit. Krydda öppningen med svartpeppar och stoppa in en bit ädelost som ger salt så det räcker. Tryck ihop köttbitarna och linda bacon runt. Pensla köttet med grillolja och grilla bitarna cirka 3 minuter per sida.

Servera med potatisklyftor, sås och blandade blad.

Mer läsning

Annons