Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakad potatis med ansjovissmör

Annons

För 4 personer
1 timme 15 minuter
4 stora bakpotatisar (eller 8 om de inte är så stora)
Till smöret:
100 g smör
1/2 burk ansjovis, 60-70 g inkl. spad
1 gul lök
vitpeppar
Att äta till:
blandade blad

Gör så här:
1. Tvätta och stick några små hål i potatisarna. Hålen gör att potatisen inte exploderar inne i ugnen. Baka dem i 175 graders ugn i drygt 1 timme eller tills dess att de är helt genombakade. OBS! Baka aldrig potatis med folie. Den kan man möjligtvis packa in potatisarna i efter tillagning för att de ska hålla värmen.
2. Skala, hacka och fräs löken med allt smör tills fettet kokar. Vänd ner ansjovisfiléer och spad, normalt en halv burk à 125 g, och låt allt koka ihop cirka 2-3 minuter. Smaka av med vitpeppar. Fördela smöret i portionsskålar och ställ det svalt.
3. Servera de bakade potatisarna med smör i portionsskålar och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons