Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bananer i kokosnötssirap

Annons

För 4 personer

4 bananer, gärna mindre inte alltför mogna

4 msk strösocker

2 dl vatten

2 dl kokosmjölk

1 krm salt

4 msk kokosflingor

1. Rosta kokosflingor i en torr panna. Kokosflingorna ska bli lätt gulbruna men inte mer. När de har rätt färg tippas de omedelbart upp på en tallrik så de inte efterrostas.

2. Koka upp vatten i en kastrull. Rör ner sockret och se till att det löser sig helt. Skala och dela bananerna på längden och lägg dem i en kastrull eller panna. Slå sockerlagen över och sjud bananerna 4 minuter på svag värme. Dra kastrullen åt sidan.

3. Värm kokosmjölken och tillsätt salt. Kokosmjölken ska inte koka utan bara värmas. Se till att saltet löser sig.

4. Lägg upp bananerna på tallrikar, ta med lite sockerlag och fördela kokosmjölken över. Toppa med rostad kokos. Desserten är godast rumstempererad. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons