Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banankaka

Annons

75 g smör

2,5 dl strösocker

2 msk mjölk

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 mogna bananer

100 g choklad, ljus eller mörk

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Blanda sedan smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten. Hacka chokladen och blanda ihop vetemjöl, choklad och bikarbonat och rör ner detta i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll sedan smeten i väl smord, bröad form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.

Grädda i 30-40 minuter i 175 grader. Servera kakan avsvalnad, och om du vill kan du gärna ha lite florsocker över så blir det fint.

Mer läsning

Annons