Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bananmuffins med glasyr

Annons

10-12 st

4,5 dl mjöl

1 1/3 dl råsocker

2 tsk bakpulver

100 g smör eller margarin

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 1/3 dl mjölk

2 mogna, mosade bananer

Eventuellt lite hackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver i en bunke.

Smält smöret och tillsätt vaniljsocker och rör om detta. Vispa i en annan skål ihop ägg och tillsätt mjölk, och sedan det smälta smöret och de mosade bananerna.

Vänd i mjölblandningen och den hackade chokladen, om du vill ha det i.

Fördela smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20-25 minuter.

Använd samma glasyr som till limecupcakesen om du vill, eller ät dem som de är.

Mer läsning

Annons