Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basilikapannkakor med strimlade grönsaker, parmesan och Parmaskinka

/

Annons

För 4 personer

Till pannkakorna:

1 ägg

3 dl mjölk

1 dl vetemjöl

1/2 tsk vegetariskt buljongpulver

15 finhackade basilikablad

smör till stekning

Att äta till:

10 champinjoner

2-3 späda morötter

1 liten zucchini

12-15 körbärstomater

olivolja

salt

1 dl grovt färskriven parmesanost

70 g lufttorkad parmaskinka

riktigt med färsk basilika

1. Vispa samman ägg och 1 1/2 dl mjölk i en bunke. Vispa ner allt mjöl tills dess smeten är tjock och klumpfri.

Avsluta med resterande mjölk, buljongpulver och basilikablad.

2. Skär champinjoner, skalade morötter och

zucchini i tunna strimlor. Dela körbärstomaterna i halvor. Stek grönsakerna hastigt i olivolja. Ta upp och salta lätt.

3. Grädda pannkakorna i en medelvarm panna. Pannkakorna ska ha fin färg men inte mer.

4. Lägg upp pannkakorna på tallrikar, fördela grönsakerna över och toppa med grovt riven parmesanost och några skivor parmaskinka. Garnera med basilikablad.

Mer läsning

Annons