Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benfri fläskkotlett med champinjonsås

Annons

För 4 personer
600 g benfri kotlettrad
3 msk vetemjöl
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
200 g färska champinjoner
1 liten gul lök
1 msk smör
3 dl mager grädde
1/2 tärning grönsaksbuljong

Skiva svampen och hacka löken. Låt svamp och lök ånga av med en matsked smör i stekpannan. Lägg över svamp och lök i kastrull och slå på grädde. Koka upp, lägg i en halv buljongtärning och sjud sedan såsen några minuter.
Skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor som vänds i vetemjöl smaksatt med salt och peppar. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja på något under medelvärme, cirka 3-4 minuter per sida. En minut efter att köttet vänts slås såsen i pannan och allt får puttra ihop ett par minuter. Serveras med sallad och stekt potatis.

Mer läsning

Annons