Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biff à la Esterhazy

/

Annons

För 4 personer
25 minuter

4 skivor utskuren biff
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
smör och rapsolja

Till såsen:
2 dl vatten
1 dl rödvin (eller vatten)
1 msk konc. kalvfond
1 röd paprika
1 morot
1 palsternacka
2 stjälkar selleri
1 gul lök
1 krm mald kummin
1 dl grädde
1 tsk majsmjöl

Gör så här:
1. Skär paprikan i tärningar. Skala och skär moroten, palsternackan och sellerin i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs allt med smör någon minut, slå på vatten, vin och kalvfond. Red ytterst lätt med majsmjöl löst i vatten och låt allt koka upp och sjuda ett par minuter
2. Klappa in köttet med paprika, salt och peppar. Stek köttet en minut per sida i smör och rapsolja. Lägg över köttet i såsen och tillsätt grädden. Låt allt sjuda samman under 2-3 minuter. Smaka av med salt, peppar och mald kummin. Servera köttet med såsen, ungefär som en gryta, och bjud ugnsstekt potatis till.


Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons