Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biff med örtbearnaise

/
  • Biffstek med blandade grönsaker och örtbearnaise signalerar att det snart är påsk

Annons

För 4 personer
30 minuter
4 skivor utskuren biff
2 gula lökar
2 paprikor, gärna olika färger
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
bearnaisesås
2-3 kvistar färsk rosmarin
Att äta till:
stekt potatis
blandade färska blad

Gör så här:
1. Banka biffarna med köttklubba eller mortelstöt. Då blir biffen mörare. Stek köttet 2-3 minuter på varje sida i lika delar smör och rapsolja. Krydda först efter det att köttet vänts i pannan. Håll biffarna varma under folie.
2. Skala och skär löken i klyftor och paprikan i strimlor. Stek allt i samma fett som köttet. Ta upp och håll varmt. Torka ur och stek kall, kokt potatis skuren i bitar i lika delar smör och rapsolja.
3. Krydda bearnaisesåsen med finhackad rosmarin. Serveras med blandade blad och stekt potatis.
Dan Strandqvist /TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons