Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biff med svamp och fransk senapssås

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g utskuren biff
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 msk kinesisk soja
1 1/2 msk fransk senap av Dijontyp
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
150 g färska champinjoner
2 msk finhackad gul lök
ris eller stekt potatis
2 tomater
timjan
blandade blad

Gör så här:
1. Strimla och stek biffen hastigt i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.
2. Koka upp vatten, grädde och kalvfond i en kastrull. Tillsätt soja, senap och vinäger. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter.
3. Skiva champinjonerna och hacka löken. Fräs blandningen några minuter med smör och rapsolja i en stekpanna. Blanda ner svamp och lök samt biff i såsen. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med färsk timjan. Servera med ris eller stekt potatis, stekta tomathalvor och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons