Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biff med tomat

Annons

För 4 personer
20 minuter
600 g nötkött, biff eller lövbiff
1 påse wokgrönsaker, ca 550 g
1 rödlök
3 msk konc. tomatpuré
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
2 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
rapsolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
ris
isbergssallad

Gör så här:
1. Strimla köttet. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Hetta upp en vid panna och stek köttstrimlorna i enbart olja i en drygt minut.
2. Ta upp köttet och sätt tillbaka pannan på spisen. Tillsätt lite mer olja och stek wokgrönsaker och lökklyftor en dryg minut. Klicka i tomatpuré och strö över buljongpulver samt tillsätt vatten, rödvinsvinäger och socker. Blanda varsamt.
3. Vänd ner köttet i pannan och låt allt bli riktigt varmt. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris och grovt riven isbergssallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons