Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biff med vitlöksstekta bönor

Annons

För 4 personer, 25 minuter

4 utskurna biffar på vardera ca 150 g
smör och rapsolja
flingsalt och svartpeppar
Till vitlökssmöret:
1-2 vitlöksklyftor
50 g smör
1 tsk färskpressad citronsaft

Till bönorna:
150 g haricots verts
8 körsbärstomater
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 kvistar färsk timjan

Att äta till:
ugnsrostade potatishalvor
grillkrydda

Gör så här:
1. Dela potatisarna i halvor. Ringla över en matsked olja och krydda med grillkrydda. Vänd runt potatisarna och sätt in dem i 175 graders ugn i cirka 20-25 minuter. Blanda vitlökssmöret av rumsvarmt smör, riven vitlök och färskpressad citron.
2. Hacka tomaterna grovt och timjan fint. Stek bönor, tomater, timjan och riven vitlök i lika delar smör och rapsolja cirka 10 minuter. Vänd flera gånger. Avsluta med salt och peppar.
3. Banka ut biffarna lätt och stek dem i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt efter vändning. Normalt är köttet klart efter två minuter per sida.

Mer läsning

Annons