Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biff- och pumpawok med chili

/

Annons

För 4 personer
20 minuter
600 g lövbiff eller utskuren biff
500 g pumpa utan skal och kärnor
2 rödlökar
1-2 vitlöksklyftor
150 g haricots verts
1 liten chili
1 msk strösocker
1 tsk vittvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk kinesisk soja
1 tsk koncentrerad kalvfond
1 tsk majsstärkelse
rapsolja
salt

Gör så här:
1. Strimla köttet. Skär rent pumpaköttet från skal och kärnor. Skär pumpan i strimlor, rödlökarna i klyftor och chilin så fint som möjligt.
2. Blanda chili, socker, vinäger, vatten, soja, kalvfond och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och sjud ett par minuter.
3. Stek pumpan i rapsolja i medelvarm panna cirka 10 minuter. Rör ofta så att bitarna inte bränns. Lyft upp pumpan, höj värmen och lägg i köttet. När det fått färg åker pumpan tillbaka tillsammans med haricots verts, rödlök och finhackad vitlök. Slå på såsen och låt allt bli varmt. Serveras med ris eller enbart sallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons