Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biffstek med lök

Annons

För 4 personer
20 minuter
4 skivor utskuren biff, ca 600 g
1 stor gul lök
1 stor röd lök
2 dl vatten
1/2 msk konc. kalvfond
1/2 tsk socker
1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
10-12 kokta, kalla potatisar
blandad sallad
persilja

Gör så här:
1. Skala och skiva lökarna. Skär de kalla, kokta potatisarna i bitar som steks i lika delar smör och rapsolja. Salta, peppra och håll potatisen varm i skål täkt med folie.
2. Banka köttet med köttklubba och stek det i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
3. Stek löken i samma fett som köttet, eventuellt med en extra smörklick. När löken fått färg tillsätts vatten, fond och socker. Red av lätt med majsstärkelse löst i vatten och låt löken sjuda i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp köttet, fördela lökskyn över och bjud potatisen till. Några blandade blad och en persiljekvist förhöjer utseende och smak.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons