Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biffstek med ugnsgrillad aubergine och potatis

/

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g utskuren biff
salt och peppar
smör och rapsolja
Till kryddsmöret:
50 g smör
1/2 tsk curry
1/2 tsk paprikapulver
Att äta till:
3 auberginer
1 rödlök
8 potatisar av fast sort
2 msk hackad, färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
blandade blad

Gör så här:
1. Skär auberginerna i bitar med 3 centimeters sida. Skala och skär rödlöken i klyftor. Tvätta potatisarna noga och skär dem i större klyftor.
2. Sprid ut aubergin, lök och potatis i en långpanna. Krydda med hackad timjan, riven vitlök, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivoljan. Grilla allt i 20 minuter i 200 graders ugn. Vänd gärna runt allt vid halvtid.
3. Blanda 50 g smör med 1/2 tesked curry, lika mycket paprikapulver samt lite salt och peppar till ett enkelt kryddsmör. Banka ut och stek biffarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar efter vändning. Servera med grillade grönsaker, kryddsmör och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons