Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biffstek Tyrolienne

Annons

För 4 personer
25 minuter
4 utskurna biffar
salt och peppar
1 gul lök
1 msk ströbröd
1 msk vetemjöl
olja till fritering
tomatsås, gärna kryddig
bearnaisesås
Att äta till:
pommes frites
blandad sallad

Gör så här:
1. Biffstek blir mörare om man ger den några smällar med köttklubba innan stekning. Köttet steks först i het panna, sedan sänks värmen och köttet vänds och steks färdigt. Salta och peppra efter vändning. När köttsaften börjar tränga upp på andra sidan är köttet rosarött i mitten.
2. Värm tomatsåsen och se till att bearnaisen hinner få rumstemperatur. Skala och skiva löken. Peta ut 8 lökringar ur skivorna. Vänd lökringarna i ströbröd blandat med mjöl och fritera i olja.
3. Lägg 2 lökringar på varje köttbit och fyll dem med tomat- respektive bearnaisesås. Eftersom vi ändå har olja på spisen passar vi på att fritera pommes frites på riktigt. Bjud blandad sallad till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons