Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bigos

Annons

För 4 personer
500 g kött, gärna blandat fläsk och kyckling
200 g rimmat sidfläsk
500 g surkål
200 g kryddig, rökt korv
3 msk smör
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 liter vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk mald kummin
salt och svartpeppar

1. Skär köttet i grytbitar med 2-3 centimeters sida. Skär sidfläsket i små tärningar. Dela korvarna i större bitar. Skala och hacka löken. Skiva svampen.
2. Bryn kött, fläsk och korv med smör i en rymlig stekgryta. När köttet fått färg tillsätts löken och värmen sänks. Löken ska inte stekas utan bara blankas av.
3. Tillsätt surkålen. Se till att den inte hamnar i grytan som en klump utan luckra upp den med ett par gafflar innan den åker i grytan. Vänd även ner svampen. Tillsätt vatten, fond och kummin.
4. Låt grytan puttra 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mer läsning

Annons