Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biskvier

Annons

12 stycken

275 g mandelmassa

1 äggvita

Fyllning:

50 g mörk choklad (gärna 70 %)

125 g rumsvarmt smör eller margarin

1,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

Topping:

200 g mörk choklad (helst 70 %)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan och arbeta in äggvitan, lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät, den får inte bli klumpig. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.

Klicka ut runda bottnar eller fyll en spritspåse och spritsa bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sedan mitt i ugnen cirka tolv minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad, eller i mikron, och låt den svalna något. Vispa det rumsvarma smöret, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd sedan ner chokladen i smörkrämen.

Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna och låt biskvierna stelna cirka 30 minuter i kylskåp.

Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylskåp. Njut!

Mer läsning

Annons