Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blackened fish

Annons

För 4 personer

600 g rödspätta eller annan vit fiskfilé

Till kryddblandningen:

(färska kryddor inom parentes)

1 msk paprikapulver (1 röd paprika), 2 tsk salt,

1 tsk lökpulver (1 gul lök)

1 tsk vitlökspulver (1 klyfta)

1 krm chilipulver (1 chili)

1 krm vitpeppar

1 krm svartpeppar, finmald

1 krm stött timjan (4-5 kvistar)

1 krm stött oregano (4-5 kvistar)

smör och rapsolja

1. Stöt torkade örtkryddor till kryddblandningen i mortel. Om man väljer färsk paprika, lök, vitlök, chili hackas de fint och rostas lätt i torr panna innan de hackas igen tillsammans med salt, peppar och örter i mixer.

2. Dela fiskfiléerna i portionsbitar. Smält smör och blanda med olja. Doppa fiskarna i fettet och krydda rikligt med kryddblandningen.

3. Hetta upp en stekpanna och stek fiskarna i lika delar smör och rapsolja i ganska het panna.

Kontrollera att fiskarna inte blir brända utan bara mörkt stekta. Serveras med citron, smält smör och ris.

Mer läsning

Annons