Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bläckfisk på grekiskt vis

Annons

För 4 personer
300-400 g panerade bläckfiskringar
200 g fetaost i tärningar
100 g haricots verts
100 g svarta oliver
2 röda lökar
2 mogna tomater
1 huvud isbergssallad
1 litet huvud rossisallad
Till vinägretten:
2 msk olivolja
1 msk mild vit vinäger
1 vitlöksklyfta
1 nypa flingsalt
ett par varv på svartpepparkvarnen
Dessutom:
4 dl friteringsolja

Strimla salladen grovt. Skiva löken. Förkoka haricots verts i lättsaltat vatten. Skär tomaterna i skivor.
Blanda samman dressingen.
Lägg en bädd av blandad sallad, lök, tomater och haricots verts. Strö över fetaost i tärningar och oliver. Fördela vinägretten över salladen.
Hetta upp olja, cirka 4 dl, i kastrull. När oljan är 160 grader friteras bläckfiskringarna ett par minuter.
Låt bläckfiskringarna mellanlanda på dubbelt hushållspapper innan de läggs på salladen.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons