Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boeuf Lyonnaise

Annons

För 4 personer
1 timme
600 g utskuren biff i hel bit
10-12 kalla, kokta potatisar
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
några droppar vitvinsvinäger
smör och olivolja
salt och svartpeppar
persilja
Att äta till:
2-3 msk Dijonsenap

Gör så här:
1. Skala och koka potatis av fast sort knappt färdig, cirka 15 minuter. Låt den svalna något och skär den sedan i centimetertjocka skivor.
Skär även köttet i centimetertjocka skivor som sedan på franskt vis skärs upp i trekanter med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken.
2. Stek potatisen i lika delar smör och olja i medelvarm panna. Efter någon minut tillsätts den hackade gula löken och riven vitlök. När potatisen fått fin färg tas allt upp och hålls varmt i 100-gradig ugn.
3. Hetta upp pannan ordentligt, tillsätt mer smör och olja och stek köttet snabbt. Stänk över vinäger. Blanda potatis och kött. Krydda med salt och svartpeppar. Serveras överströdd med hackad persilja och gärna med en klick fransk Dijonsenap som tillbehör.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons