Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buljongkokt nötsteksgryta

Annons

För 4 personer
45 minuter
700 g nötkött av fransyska eller innanlår
1 stor gul lök
1 msk konc. kalvfond
1 msk kinesisk soja
smör och rapsolja
salt och peppar
1 liten knippa persilja
1 msk rosmarin
100 g färska champinjoner
Till smaksättning av skyn:
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
potatismos
blandade blad

Gör så här:
1. Skär köttet i mindre bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka löken. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja i en rymlig gryta. Tillsätt lök och smaksätt med kalvfond och soja. Slå på vatten så det precis täcker.
2. Dela champinjonerna i bitar. Stek bitarna lätt och vänd ner dem i grytan efter en halvtimme. Smaka av med hackad persilja, rosmarin, salt och peppar. Sjud grytan 10 minuter till.
3. Smaka av allt med mango chutney, sambal oelek och vinäger till önskad styrka. Servera med potatismos och sallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons