Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busenkla frasiga russinkakor

/

Frasiga, goda kakor med russin i. Det blir många kakor på en gång, och de går alldeles utmärkt att frysa in.

Annons

Jag ha sagt det förr och jag säger det igen, det är inte svårt att baka småkakor. Dessutom går det fort. Oftast är det bara att blanda ihop alla ingredienser, klicka ut på en plåt och grädda, och vips är det klart.

De här russinkakorna är ett sådant exempel och när det är så enkelt går det alldeles utmärkt att ta med barnen att blanda ihop och klicka ut på plåtar.

Russin brukar ju dessutom vara populärt bland barn. Förutom hos min dotter då, som inte alls gillar det och aldrig har gjort. Men vad gör det, vill jag bli av med hembakt är det bara att ta med till jobbet. Här går allt åt, lyckat som misslyckat.

Tänk på att inte klicka ut dem för tätt, för de flyter ut ganska mycket. Använd hellre en plåt extra, än att det blir en enda stor kaka på plåten. Just det här receptet ger ganska många kakor, och naturligtvis går de bra att frysa in.

Har du frågor eller tips, maila till helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons