Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caesarsallad

Annons

För 4 personer
20 minuter
2 huvuden romansallad, eventuellt blandad med andra blad, men romansalladen ska dominera
4 tomater
2 msk hackad gräslök
1 dl hyvlad, färsk parmesanost
Till dressingen:
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 knapp msk sardellpasta
1 vitlöksklyfta
1 msk fransk senap av Dijontyp
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
6 skivor vitt matbröd
2-3 msk olivolja

Gör så här:
1. Koka ägget i 2 minuter. Knäck ägget i en skål och finfördela det med mixer eller visp. Tillsätt allt utom oljan och vispa samman. Avsluta med olja i fin stråle och arbeta in den till slät dressing. Salta och peppra.
2. Lägg upp salladsblad och tunna skivor tomat på tallrikar. Hacka gräslök och strö över.
Ringla över dressingen och avsluta med hyvlad parmesanost.
3. Servera små sockerbitsstora vita brödbitar stekta i olivolja till. Vid stekningen är det viktigt att pannan är ordentligt het så brödet får knaprig yta utan att suga upp för mycket olja.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons