Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caesarsallad med italienska charkuterier

Annons

För 4 personer
2 huvuden romansallad
några blad av annan sallad, gärna mörk
1 dl färskriven parmesanost
Till dressingen:
2 ägg
2 italienska sardeller
1 vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronsaft
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
4 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
lufttorkad skinka och salami

Riv salladsbladen direkt i portionsskålar. Skär bröden till sockerbitsstora, kantfria tärningar. Pressa vitlöken i olja och vänd runt brödbitarna i blandningen. Rosta dem i het ugn så de får färg. Koka äggen 2 minuter. Skala och lägg äggen i mixer tillsammans med sardellfiléer och skalad vitlök. Mixa samman och tillsätt olja i en fin stråle. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och toppa med brödtärningar färskriven parmesan och charkuterier.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons