Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chili con carne på riktigt

/
  • Chili con carne på välkokt högrev med handfast kryddning är en perfekt söndagsmiddag.

Annons

För 4 personer
2 timmar
800 g högrev av nöt
1 gul lök
1 lagerblad
1 tsk grovkrossad svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Till grytan:
500 g passerade tomater
2-3 dl buljong från köttkoket
2 gröna jalapeño
1 gul lök
1 grön paprika
rapsolja
1 tsk mald spiskummin
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt
Att äta till:
ris eller kokade vita bönor
bröd

Gör så här:
1. Skär köttet i bitar med 3 centimeters sida. Koka bitarna under lock i vatten i 2 minuter. Slå bort vattnet och spola av kött och kastrull, allt för att få en ren och fin buljong.
2. Börja om med nytt vatten, en skalad gul lök, lagerblad, svartpeppar och vitlöksklyftor. Låt köttet koka sakta under lock i cirka 1 1/2 timme.
3. Skala den gula löken till grytan, hacka chilin utan kärnor och mellanväggar och skär paprikan i bitar. Fräs lök, chili och paprika med rapsolja i stekgryta. Vänd ner köttet. Tillsätt passerade tomater, 2-3 deciliter buljong från köttkoket samt spiskummin. Låt grytan koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och låt grytan sjuda i 10 minuter. Salta.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons