Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chokladgratinerad frukt

Annons

För 4 personer

250 g fasta jordgubbar

3 kiwifrukter

2 bananer

100 g vit blockchoklad

ev 100 g riven kokos

Att äta till:

vaniljglass eller vispad och kyld grädde

citronmeliss

1. Skala kiwi och bananer och dela fruktköttet i bitar.

Rensa jordgubbarna och dela större exemplar. Fördela frukten i små ugnsfasta skålar.

2. Riv den vita blockchokladen och fördela den över frukten.

Om man vill komplettera med riven kokos blandas choklad och kokos innan det fördelas över

frukten. Ruska skålarna lätt så choklad och kokos ramlar ner mellan fruktbitarna.

3. Sätt in allt i så het ugn som möjligt och låt chokladen smälta ner och precis börja få lite färg.

Ta ut och servera direkt, gärna med vaniljglass alternativt vispad och kyld grädde. Garnera med citronmeliss.

Mer läsning

Annons