Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chokladmousse med clementiner

Annons


200 g mörk choklad
2 äggulor
5 dl vispgrädde
2 msk citruslikör, kan uteslutas
Att äta till:
grovt riven mörk choklad
klementiner
1. Smält chokladen i vattenbad. Bästa sättet är att ta en riktig hög skål, bryta ner chokladen i bitar och ställa skålen i en kastrull med varmt men inte kokande vatten. Chokladen blir förstörd om det kommer vatten i den så undvik kokning med vattenånga och kondens som följd.
2. Vispa grädden krämig, alltså inte för hårt.
3. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Om man vill ha likör i desserten ska den tillsättas nu. Rör med försiktiga rörelser ned chokladsmeten i den vispade grädden.
4. Fördela chokladmoussen i portionsglas. Ställ kallt i en dryg timme. Garnera med grovt riven choklad och några klementinklyftor.

Mer läsning

Annons