Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronkryddad skaldjurspaj

Annons

För 6 personer
1 timme 15 minuter
Till pajdegen:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Till fyllningen:
400 g skalade kräftor och räkor
1 gul lök
100 g små broccolibuketter
5 ägg
3 dl mager grädde
1 citron
1/2 msk koncentrerad hummerfond
1 kryddmått peppar
4 dl riven ost
Att äta till:
blandad sallad
citron

Gör så här:
1. Kör smör och mjöl i matberedaren med kniven monterad. När blandningen börjar gryna sig tillsätts vattnet och allt får gå ihop till en deg. Lägg degen i kylskåp i 15 minuter.
2. Kavla ut den kalla degen och täck en pajform. Nagga botten med en gaffel. Tryck ner ett bakplåtspapper i pajskalet och förgrädda några minuter i 225 graders ugn.
3. Hacka löken fint och blanda med skalade räkor och kräftor, små broccolibuketter och riven ost. Ta bort pappret och fördela fyllningen i pajen. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron. Vispa samman ägg, grädde, hummerfond, citronrasp och peppar. Slå blandningen i pajen och grädda cirka 35-40 minuter i 200 graders ugn.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons