Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronpanerad ekotorsk på grönsaksbädd

Annons

För 4 personer
600 g krokfångad ekotorskfilé
2 msk vetemjöl, 1 ägg
veteströbröd, ca 2 dl
1 citron
smör och rapsolja till stekning
Att äta till:
1 rödlök
1 zucchini
2 paprikor, olika färger
100 g färska champinjoner
1 bit purjolök
färsk timjan
salt och peppar


Strimla grönsakerna och stek dem med rapsolja i panna eller vid kastrull.
Krydda med hackad timjan, salt och peppar.
Dela torskfilén i portionsbitar som vänds i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd blandat med rivet skal från citron, endast det yttersta gula. Kom ihåg att tvätta citronen noga. Stek fisken i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja.
Salta och peppra lätt under stekningen.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons