Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronrutor

Annons


4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
225 g rumsvarmt smör eller margarin
4 ägg
4 tsk mjöl
3 dl socker
1 dl citronsaft (cirka 2 citroner)
Rivet skal från en citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker och mjöl i en skål.
Mosa ner det mjuka smöret i mjölet och rör ihop till en slät deg. Använd händerna på slutet och knåda ihop degen.
Smörj formen, eller lägg i ett smörat bakplåtspapper, och tryck ut degen i botten på den, men inte på upp kanterna.
Grädda i 20 minuter.
Under tiden gör du fyllningen:
Blanda ägg, socker, mjöl, citronsaft och rivet citronskal i en bunke. Vispa med elvisp i några minuter.
Ta ut kakan ur ugnen efter 20 minuter och häll fyllningen över den.
Grädda ytterligare, i ungefär 20 minuter, tills du ser att citronfyllningen stannat.
Ta ut och låt kallna. Skär i rutor och pudra eventuellt med florsocker innan servering
Ät kakan som den är, eller tillsammans med glass eller grädde.

Mer läsning

Annons