Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronrutor

Annons

Cirka 16 bitar

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

125 g smör eller margarin

1 äggula

Fyllning:

2 ägg

500 g Kesella kvarg

1 dl strösocker

1 dl crème fraiche

1/2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

rivet skal och pressad saft av 1 citron

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Det går bra i en matberedare, men jag använde händerna, det går lika bra. Tillsätt sedan äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ungefär 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll allt i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter.

Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.

Mer läsning

Annons