Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coq au vin

Annons

För 4 personer

1 kyckling på dryga kilot

3 msk vetemjöl

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

2 små morötter

1 gul lök

100 g champinjoner

16-20 steklökar

2 vitlöksklyftor

100 g rimmat fläsk

5-6 kvistar färsk timjan

1 knippa persilja

5 dl rödvin + vatten

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1. Förbered grönsakerna först. Skala och skiva morötterna, skala och hacka den gula löken, skiva champinjonerna, skala steklökarna (lättast om de får ligga en stund i vatten). Strimla fläsket.

2. Stycka kycklingen med ben och skinn kvar. Salta, peppra och bryn kycklingen i stekgryta i lika delar smör och rapsolja. Pudra över vetemjöl, tillsätt hackad gul lök, morot, krossad vitlök samt slå på vin och vatten så det täcker. Tillsätt timjan, några persiljekvistar och kycklingfond. Låt kycklingen sjuda sakta i 20 minuter.

3. Stek fläsk, steklök och champinjoner i lika delar smör och rapsolja. Vänd ner blandningen i grytan och låt den sjuda ytterligare i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mer läsning

Annons