Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crostini med kycklinglevermousse

Annons

För 4 personer

400 g kycklinglever

2 schalottenlökar

1 msk smör

2 msk madeira

1 tsk konc. kycklingfond

1 krm salt

1 krm svartpeppar

2-3 kvistar färsk timjan

1 msk smör, rumstempererat

1 dl grädde

1 tsk smör till formarna

Att äta till:

centimetertjocka skivor av baguette

2 msk olivolja

1 riven/pressad vitlöksklyfta

4 kvistar färsk timjan

blandade små blad

1. Skala och hacka lökarna. Stek lever och hackad lök med smör under omrörning en halv minut. Kycklinglevern ska få färg men inte steka igenom. Lägg över lever och lök till matberedare med kniven monterad.

2. Tillsätt madeira, salt, svartpeppar, färsk timjan, fond samt mjukt smör. Kör till slät smet. Tillsätt grädde och kör samman till luftig mousse.

3. Smöra och tippa upp smeten i en form. Låt stelna i kylskåp någon timme.

4. Stek baguetteskivor i olivolja smaksatt med riven vitlök. Låt svalna något innan den ”äggformade” kycklinglevermoussen, skapad i matsked, läggs på och garneras med färsk timjan och blandade blad.

Mer läsning

Annons