Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crostinis med tillbehör

/

Annons

För 4 personer (12 bitar)

1/2 baguette, gärna dagsgammal

3-4 msk olivolja, smaksatt om man vill

Att äta till, 1:

200 g neutral färskost

3 msk finhackad basilika

1 krm örtsalt

Att äta till, 2:

100 g mjuka soltorkade tomater

1 tsk inlagd kapris

2 msk färskriven parmesanost

2 msk hackade basilikablad

1. En dagsgammal baguette, dock inte torkad och stenhård, skivas upp i centimetertjocka skivor. Häll ut olivolja på en djup tallrik och doppa eller pensla snittytorna med oljan. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta bröden mitt i en 225 graders ugn i 2-3 minuter.

Brödskivorna ska få färg men just inte mer. Ta ut plåten, dra av bakplåtspappret med bröd och låt skivorna svalna. Ligger bröden kvar på plåten blir de lätt övergräddade.

2. Lägg färskosten i matberedaren tillsammans med basilikablad och örtsalt. Kör till en slät ost och lägg upp i en skål.

3. Kör soltorkade tomater med kapris, parmesanost och basilikablad till en slät tomatröra i matberedaren. Justera konsistensen på röran med ost (fastare) och olivolja

(lösare).

4. Klicka ut osten och röran på kalla crostinis och toppa med basilika.

Mer läsning

Annons