Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daimkladdkaka

Annons

En rund form

200 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

1 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

en nypa salt

1 dubbel Daimförpackning

Gräddtoppingen:

2 1/2 dl vispgrädde

1 msk florsocker

1 1/2 msk kakao

1 dubbel Daimförpackning

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och hackad choklad över vattenbad eller i mikron, rör om och låt svalna lite. Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten.

Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner detta i smeten. Rör om allt till en slät smet.

Hacka till sist Daimen och rör ner i smeten. Smörj en rund bakform och häll i smeten, grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 15-17 minuter.

Låt kakan svalna i formen och ställ den i kylen i minst en timme eller allra helst över natten.

Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao. Hacka Daimen och rör ner hälften i grädden. Bred grädden över kakan och strö över resterande Daim.

Kom ihåg att inte ha kakan i ugnen för länge, snarare tvärtom. Den ska vara jättekladdig. Den kommer att stelna i kylen.

Mer läsning

Annons