Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delikatesscanapéer

Annons

För 4 personer

Till första canapén:

2-3 skivor lantbröd

2 msk god majonnäs

75 g kallrökt lax

8 räkor

1 citron

persilja eller dill

Till andra canapén:

2-3 skivor kavring

smör eller majonnäs

4 skivor parmaskinka

2-3 körbärstomater

färsk basilika

Till tredje canapén:

75 g brieost

4 skivor god hårdost

4 oliver

timjan

1. Ta ut små brödskivor med utstickare, kakmått eller ett mindre glas. Smöra eller stryk på majonnäs direkt så att bröden inte torkar.

2. Bygg upp ganska höga uppläggningar av exempelvis räkor och rökt lax, lufttorkad skinka och tomat samt skivad hårdost och brieost. Garnera med bitar av i tur och ordning citron, körsbärstomater och oliver. Så långt kan man förbereda. Täck med plast och ställ svalt.

3. Vid servering garneras canapéerna med färska örter. Servera dem tre och tre, en med fisk och skaldjur, en med kött och en med ost.

Mer läsning

Annons