Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delikatessmörgås med lax, räkor och ägg

Annons

För 4 personer

4 skivor ljust matbröd

smör

600 g räkor med skal

4 skivor kallrökt lax

1 ägg

2 msk majonnäs

1 citron

1 bit gurka

4 små salladsblad

dill

1. Skala räkorna och hårdkoka ägget åtta minuter från det att vattnet kokat upp. Stick ut små runda smörgåsar med utstickare eller stort glas. Smöra bröden lätt. Lägg räkorna i en ring. På traditionellt kallskänksvis ska räkorna placeras snyggt åt samma håll. Pillrigt, men vackert blir det.

2. Lägg en klick majonnäs i mitten och placera en hoprullad laxros i majonnäsen. Skala och dela ägget iklyftor. Placera en äggklyfta vid sidan av laxrosen.

Så här långt kan man förbereda.

För att inte bröd och garnityr ska torka kan man lägga ett blött men urvridet smörpapper över och ställa in allt i kylen.

3. Garnera vid serveringen. Två skivor gurka snittas och vrids till. Mellan gurkskivorna sticker man in en liten citronskiva. Avsluta med dill och salladsblad.

För att få fin dill sätts den i varmt vatten en timme före garnering.

Mer läsning

Annons