Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dill- och senapspanerad lax

Annons

För 4 personer. 40 minuter.
4 portionsbitar lax, 3 msk gult senapsfrö, 3 msk brunt senapsfrö,
5 msk finhackad dill, salt och vitpeppar, smör och rapsolja till stekning.
Till såsen: 2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 4 dl vatten, 1 dl grädde, 1 fiskbuljongtärning, 1 msk rivet citronskal, salt och peppar,
Att äta till: 10-12 potatisar, mjölig sort, 2 dl mjölk, 3 msk hackad gräslök, grön sparris, citron.
Gör så här:
1. Skala och koka potatis. Mosa och vispa upp med het mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar samt rör i fint hackad gräslök.
2. Fräs smör och mjöl i kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Smula i en fiskbuljongtärning och koka upp. Sjud i 5 minuter. Tvätta och riv det yttersta gula från en citron. Smaksätt såsen med raspet samt salt och peppar.
3. Stöt senapsfröna grovt i mortel. Blanda med hackad dill, salt och vitpeppar. Vänd laxbitarna i kryddblandningen. Stek laxen 2-3 minuter i lika delar smör och rapsolja. Ganska rikligt med fett i pannan gör att fisken blir saftig och god. Bjud örtmos, citronsås, sparris och citron till.

Mer läsning

Annons