Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragonkyckling med grön sparris

/

Annons

För 4 personer. 35 minuter.

600 g kycklingfilé, 1 tsk torkad dragon, salt och svartpeppar, smör och olivolja.
Till såsen: 3 dl vatten, 2 dl grädde, 1 1/2 msk konc. kycklingfond,
1 1/2 tsk torkad dragon,1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten, 1 msk kinesisk soja.

Att äta till:
1 bunt grön sparris,
2 stora tomater, persilja, ugnsstekta potatisklyftor.

Gör så här:
1. Koka upp vatten, grädde, fond och dragon. Red av såsen med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med soja, salt, och peppar.
2. Klyv kycklingfiléerna på längden. Krydda med salt, peppar och dragon. Stek köttet i lika delar smör och olivolja i medelvarm panna. Räkna med 3-4 minuter per sida för att vara säker på att köttet är genomstekt. Dela och stek tomathalvor några minuter.
3. Ge sparrisarna ett uppkok och någon minut i saltat vatten. Sparris ska vara fast men inte hård när den är klar. Lägg upp kyckling och slå sås över. Placera en tomathalva vid sidan och garnera med sparris och persilja. Bjud de ugnsstekta potatisklyftorna till.

Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons