Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömkaka

Annons

Cirka 10 bitar

2 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk kakao

50 gram smör eller margarin

1,5 dl vatten

Fyllningen:

Cirka 75 gram smör

Cirka 2,5 dl florsocker

2 äggulor

Gör så här:

Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.

Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao i en skål och rör ner det i äggsmeten.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

Koka sedan upp smöret och vattnet. Häll det i smeten och rör smeten jämn.

Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen cirka 40-45 minuter.

Stjälp upp och låt kakan svalna helt och dela den sedan i två bottnar.

Rör ihop smör, florsocker och äggula till en smörkräm. Anpassa med florsockret till rätt konsistens, krämen ska vara lagom tjock och bredbar. Bred krämen över ena bottnen, lägg på den andra och pudra florsocker över kakan innan servering.

Mer läsning

Annons