Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkla biffar

Annons
En burk kidneybönor
1 dl gröna linser
en buljongtärning
1 lök
skorpsmulor
kryddor, till exempel koriander, persilja, chili, garam masala.

Koka de gröna linserna mjuka, cirka 25-30 minuter (kortare om de är blötlagda före) i buljong.
Mosa ihop linserna med kidneybönorna och finhackad lök. Rör ner ett par matskedar skorpsmulor och krydda till önskad smak.
Låt stå i kylskåp en halvtimma.
Forma biffar av smeten och stek i olja på medelstark värme. Kokt potatis, en kall sås på till exempel mango chutney och crème fraiche och grönsallad passar bra till.
Eller gör en varm "brunsås" med stekskyn, en buljongtärning, lite mjölk och brun maizenaredning.

Mer läsning

Annons