Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enköpingslåda

/

Annons

För 4 personer

15 minuter

8 wienerkorvar

10-12 kokta, kalla potatisar

1 gul lök

4 ägg

2 msk färskriven pepparrot

4 fasta tomater

smör och rapsolja

salt och vitpeppar

salladsgrönsaker

Gör så här:

1. Skär potatisarna i bitar. Skala och skiva löken tunt. Stek potatis, korv och lök i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.

2. Fördela korv, potatis och lök i djupa tallrikar. Stek ägg med hel gula och lägg dem ovanpå korv och potatisen.

3. Skölj och dela tomaterna i klyftor som läggs längs ena sidan av tallriken. Avsluta med raspad pepparrot och valfria salladsgrönsaker.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Bildtext 1-2: Förr var Enköping Sveriges pepparrotscentrum, därav högen med raspad pepparrot på toppen av Enköpingslådan.

Mer läsning

Annons