Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entrecote med charonsås

Annons

För 4 personer
4 skivor marmorerad entrecote, ca 700 g
2 krm grovmald svartpeppar
3 msk rapsolja
2 msk konc. kalvfond
(salt)

Till såsen:
2 dl färdig bearnaisesås
1 msk konc. tomatpuré
1 tsk finhackad färsk rosmarin

Att äta till:
4 bakade potatisar
blandade blad
1 stor gul lök
1 msk vetemjöl
1 ägg
2-3 msk veteströbröd
3-4 dl friteringsolja

1. Se till att potatisarna kommer i ugnen en dryg timme innan grillningen. Glöm inte att picka hål på potatisskalet innan bakningen för att undvika att de exploderar i ugnen.
2. Gnid köttet med svartpeppar. Blanda
rapsolja och kalvfond på en tallrik och vänd köttet i blandningen. Låt köttet ligga svalt en kvart före grillning.
2. Blanda bearnaisesåsen med tomatpuré och mycket finhackad rosmarin.
4. Skala löken och skär den i fem millimeter tjocka skivor. Peta ut lökringar och ruska dem med vetemjöl i en plastpåse. Doppa därefter ringarna i uppvispat ägg, sedan ströbröd för att till sist fritera ringarna i het olja någon minut.
5. Grilla köttet ett par minuter per sida över fin glöd. Salta lätt efter vändning. Lägg upp och toppa med sås och lökringar.

Mer läsning

Annons