Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entrecote med rosmarinsmör

/

Entrecote med gott rosmarinsmör, grillad tomat, baconrullade haricots verts och riktiga pommes frites. Riktig festmat som blir klar på en knapp timme.

Annons

Krogmat hemma

Entrecote med rosmarinsmör

För 4 personer
50 minuter

4 skivor entrecote
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till smöret:
100 g smör
1 msk finhackad rosmarin
1 krm salt
Till pommes frites:
10 medelstora potatisar
1 liter frityrolja (kan silas efter avkylning och återanvändas)
salt
Att äta till:
2 tomater
färska örter
4 skivor bacon
100 g haricots verts

Gör så här:
1. Blanda smör med hackad rosmarin och salt. Ställ svalt. Linda haricots verts med baconskivor. Dela tomaterna i halvor. Skala och strimla potatisen.
2. Fritera potatisen i omgångar i 170-gradig olja. När potatisen ska serveras får den en andra fritering.
3. Krydda köttet med svartpeppar och stek det i lika delar smör och rapsolja. Salta efter vändning. Stek baconrullar och tomathalvor drygt 5 minuter i 200 graders ugn.
Lägg upp, garnera gärna med färska örter och bjud rosmarinsmöret till.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons