Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entrecotegryta med grönpeppar

Annons

För 4 personer
35 minuter

700 g entrecote i bit
1 stor gul lök
2 morötter
1 msk finhackad, färsk rosmarin
1 1/2 msk grönpeppar i lag
2 dl rödvin
5 dl vatten
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
1 msk kinesisk soja
smör och rapsolja
salt och svartpeppar

Att äta till:
2 stora tomater
1 liten rödlök
rosmarin
ris

Gör så här:
1. Skär köttet i centimeterbreda strimlor. Skala och hacka löken grovt. Skala och skär morötterna i bitar. Bryn köttet med lika delar smör och rapsolja i het stekgryta. Tillsätt lök och morötter och bryn allt någon minut till under varsam omrörning.
2. Tillsätt hackad rosmarin, grönpeppar, rödvin, vatten och fond. Låt grytan sjuda under lock i 20 minuter. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan 5 minuter till. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Dela tomterna och stek snittytorna i olja. Bjud som tillbehör med svartpeppar, hackad rödlök och rosmarin. Grytan äts med ris eller stekt potatis.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons