Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falafel

Annons
ca 50 stycken
5 dl torra kikärter
2 medelstora gula lökar
4-5 vitlöksklyftor
1/2 kruka av vardera koriander och persilja
1-2 msk mald spiskummin
1 tsk bakpulver
Eventuellt, efter smak:
Garam Masala, salt, vitpeppar, chilipulver.

Blötlägg kikärterna över natten.
Slå av vattnet och mixa dem till en grynig puré. Tillsätt finhackad lök och kryddgrönt, därefter de övriga ingredienserna. Mixa ihop till en smet.
Låt stå i kylen ca 30 minuter.
Forma bollar eller "puckar" av smeten och fritera 5-6 åt gången i en kastrull på ganska hög värme i ca tre minuter.
Tag upp med hålslev och låt rinna av på galler eller papper.

Mer läsning

Annons