Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falafel med myntayoghurt

Annons

För 4 personer
35 minuter
2 burkar kokta kikärter (500 g)
1 tsk malen koriander
3 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
bladen från 2-3 persiljekvistar
1 msk vetemjöl
rapsolja till stekning

Till såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl majonnäs
1 msk färsk alt. 1 tsk torkad mynta
salt

Att äta till:
pitabröd
blandad grönsallad med blad, gurka och tomat
fefferoni
1 rödlök

Gör så här:
1. Blanda den kalla såsen av matlagningsyoghurt, majonnäs, finhackad färsk alternativt torkad mynta. Smaka av med salt.
2. Låt kikärterna rinna av i sil. Finfördela dem i matberedare med kniven monterad. Tillsätt koriander, spiskummin, salt, svartpeppar och persilja. Strö över vetemjöl och kör allt till något som liknar en deg.
3. Rulla små bollar, stora som valnötter, som till sist trycks till så de blir någon centimeter höga. Stek bollarna i rapsolja, cirka en minut per sida. Steker du för länge faller de gärna sönder.
Värm pitabröden. Peta in grönsaker, några falafelbollar, rå rödlök, fefferoni och till sist en klick myntasås.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons