Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falukorv på kinavis

Annons

För 4 personer
20 minuter
600 g falukorv med hög kötthalt
1 purjolök
1 påse wokgrönsaker, ca 500 g
1 1/2 dl Hoi Sin sauce
1 msk färskriven ingefära
1 kruka färsk koriander
rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
ris
blandade salladsblad

Gör så här:
1. Strimla falukorven i centimeterbreda strimlor. Skölj purjolöken noga och strimla den ganska fint. Skala och riv ingefäran. Hacka färsk koriander så du får ihop cirka 3 matskedar.
2. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta. Slå i olja och lägg i korven. Bryn den hastigt under omrörning, cirka 2 minuter. Tillsätt purjolök och en påse wokgrönsaker. Vänd runt och se till att allt blir ordentligt varmt.
3. Krydda med färskriven ingefära och hackad koriander. Slå på Hoi Sin sås som köps färdig. Låt allt koka upp men inte mer. Smaka av med salt och peppar, men bara om du tycker att det behövs.
Servera korven direkt med ris och blandad sallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons